HomeOver de clubEvenementen

Evenementen

Hier vindt u maritieme evenementen, interessant voor de botenliefhebber. Heeft u een tip, stuur dan een e-mail naar info@zweedseklassiekerclub.nl

Op dit moment is er geen ZKC-evenement gepland.  Die evenementen zijn in het bijzonder geschikt voor deelname van houten, klassieke boten zoals van de ZKC.  We streven ernaar zoveel mogelijk gezamenlijk hieraan deel te nemen. U kunt natuurlijk ook via het ‘Ledenforum’ met andere clubleden afspreken!

25 maart 2023:  Edammer ambachtendag.
De historische scheepswerf Groot aan de Lingerzijde 25 in Edam vormt zaterdag 25 maart het decor voor de Edammer Ambachtendag. Het schip de Wieringeraak WR167 van de Stichting Historische Werf Edam (SHWE) is die dag in volle glorie bezichtigen. Een groep vrijwilligers werkt dagelijks hard om het schip te restaureren en in de vaart te houden. Verder ligt er een kleine sleepboot waarop bezoekers een stukje kunnen meevaren.

1 april 2023:  Pieperrace Volendam
De inschrijvingen voor de 37e editie Pieperrace 2023 kan vanaf heden worden gedaan via de site. Vrijdag 31 Maart kunt u de betaling en inschrijving afhandelen in kroeg ’t Gat van Nederland. Op deze dag kan hier ook nog worden ingeschreven. Op Zaterdag 1 en Zondag 2 April vindt het evenement plaats. Wij van stichting Pieperrace staan te popelen en vertrouwen wederom op een hoge opkomst !

10 april 2023:  Vlaggetjesdag Muiden
2e Paasdag 2023 is er weer een Vlaggetjesdag in Muiden.  De Muidense charterschepen houden open huis, er is live muziek, lekker eten en er zijn kraampjes.
Tussen 11.00 en 17.00 uur.

17 – 23 april 2023:  Race of the Classics in Rotterdam
De Race of the Classics is het grootste studenten zeil-event van Europa. Ieder jaar wordt door studenten van hogescholen en universiteiten uit heel Nederland gevaren aan boord van klassieke zeilschepen. Het behoud van ons varend erfgoed (de Hollandsche Zeilvloot) is een van de belangrijkste doelstellingen van de Stichting Race of the Classics.  Kijk hier voor meer info


WordPress website gemaakt door Boon Webdesign