HomeOver de clubOverzicht botenTorvald

Torvald

Petterson uit 1926 – 

Sorry, deze content is alleen bedoeld voor leden van de Zweedse Klassiekers Club. Log in als je een lid bent of meld je aan als lid.

Informatie

Ik heb de Torvald (blijft zo heten) gekocht van Dhr Koning, ex-lid van de ZKC.
Ik heb verschillende Petterssons gezien, op geboden en naar geïnformeerd. Eigenlijk was dit de kleinste, slechtste ( klinkt negatief, maar zo bedoel ik het niet: niet van Mahonie, maar Grenen, geen Volvo B18 maar een Albin etc) maar wel de meest karaktervolle: elektrische aandrijving is leuk maar het geluid van de Albin, de schroef die erbij past etc geven het schip zijn eigen originele karakter.
Dat Wessel zijn schip aanbood tegen een reële prijs heeft natuurlijk ook geholpen in de beslissing. Ik ga een uitgebreid restauratie traject in deze winter met als doel deze zeer oude dame (eerste bouwjaar geschat op 1926, later ergens tussen 1917 en 1919) beter en mooier te maken dan dat ze toen was. Dat ze van Grenen is en niet van Mahonie is een extra uitdaging en we beginnen met het vervangen van de kielbalk: gelijk in het diepe….Eerder een 1930 De Vries Lentsch open zeilboot in onderhoud (en nog steeds) nu deze.  Ik zal een foto-verslag bij houden en later verslag doen van mijn avonturen. Ik wil graag mijn vakanties met haar doorbrengen, niet te ver weg en op “klein” water, maw leuke tochtjes met overnachtingen in een hotel aan de waterkant.
Dat ik lid ben geworden is grotendeels om te leren van de andere clubleden die mijn weg al een keer hebben afgelegd zodat ik niet “het vierkante wiel” opnieuw hoef uit te vinden.

 

 

 


WordPress website gemaakt door Boon Webdesign