HomeAmsterdamsche Fijnhout

Amsterdamsche Fijnhout

Een houtleverancier, die echt met je mee denkt

Veel leden van de Zweedse Klassieker Club zijn trots op hun prachtige houten boot en willen die zelf in goede conditie houden. Zij vinden in de Amsterdamsche Fijnhout een houtleverancier, die echt met je mee denkt. De Amsterdamsche Fijnhout bestaat al sinds 1898, ruim voor dat de bouw van onze Zweedse Klassiekers op gang kwam. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren en bewerken van vrijwel alle soorten hout afkomstig uit vrijwel alle delen van de wereld. Daarbij wordt het in te kopen hout kritisch beoordeeld om de beste kwaliteit en herkomst te kunnen waarborgen. En het bedrijf laat al het hout langdurig drogen, soms jarenlang, voordat het in bewerking of de verkoop komt.

Leveren van alle soorten hout

Voor Zweedse Klassiekers betekent dit dat de Amsterdamsche Fijnhout alle soorten hout kan leveren die doorgaans werden gebruikt voor de bouw van deze boten. We hebben het dan meestal over: grenen (furu), eiken (ek) en mahonie (mahogny). Ook levert het bedrijf teakhout en kan het (heel bijzonder) nog swietenia mahonie leveren afkomstig uit Zuid Amerika. En ook draait men zijn hand niet om voor een stuk pokhout, toepasbaar voor schroefas doorvoeren of padoek, geschikt voor bijvoorbeeld dekklampen of -kikkers. Of je nu het hout ruw wil hebben om het zelf te bewerken of precies naar wens op maat geschaafd of verlijmd, geen probleem. En als je fineer wilt of maar een klein stukje bijzonder hout nodig hebt, voor een reparatie: ga struinen op de fineerzolder of in het restantenmagazijn, daar vind je vast net dat ene stuk hout dat waar je naar op zoek bent

Natuurlijk is de Amsterdamsche Fijnhout er niet alleen voor houten bootjes liefhebbers, want als je een mooi groot verlijmd tafelblad wil of andere bijzondere wensen hebt, moet het al raar lopen of ze leveren precies die oplossing die jij nodig hebt. Verder leveren ze de geschikte lakken voor de afwerking en de lijmen en kitten die bijvoorbeeld nodig zijn voor het aanbrengen van teakdekken.

Kortom wie van houten boten houdt, kan niet om Amsterdamsche Fijnhout heen!

FIJNHOUT B.V.
Sierenborch 25
1046 CJ Amsterdam

E-Mail: afh@fijnhout.nl
Tel: 020 – 688 21 00

OPENINGSTIJDEN:
Maandag t/m Vrijdag: 8:00 – 16:30
Zaterdag: 9:00 – 16:00


WordPress website gemaakt door Boon Webdesign