HomeOver de clubOverzicht botenLagom

Lagom

Boot: ‘Lagom’, 1958, Storebro Svanö-variant, door Einar Runius, 

L731 x B246 x D70

Over de eigenaren

Sorry, deze content is alleen bedoeld voor leden van de Zweedse Klassiekers Club. Log in als je een lid bent of meld je aan als lid.

Storebro

Onze Storebro Svanö-variant uit 1958 met gewijzigde zijlijn (2e generatie) is in volledig originele staat. De romp van deze klassieke overnaadse houten ‘kabinbåt’ is  een klein stukje uitgerekt tot 7,31m. De breedte is aanzienlijk toegenomen tot 2,46m. Ook het vrijboord werd aanzienlijk verhoogd.

Deze vondst heette “Bewickii” en hebben we “Lagom” gedoopt, het zweedse woord voor precies goed, niet teveel, niet te weinig, precies in balans.

Ze is helemaal van hout tot aan het houten wormwielstuur, de kajuit en de opklapbare kooibedden toe. Er zijn misschien niet meer dan een dozijn van deze klassieke boten nog in Europa. Ze is in 2014 in Enkhuizen geheel (werf) gerestaureerd, daarna in een overdekte stalling beland en 7 jaar niets meer aan gedaan.

 

De romp is gemaakt van stoom gebogen eiken frames met mahonie planken en het nieuwe voordek bestaat uit gefelst sparren en teak. Meerdere lak afwerkingslagen creëreneen warme, rijke glans aan zowel binnen als buiten. Details: nieuwe teakdek en spiegel, bodem onderhoudsvrij, geheel nieuwe lakwerk, buiskap gewassen en geïmpregneerd. Ze had een in 2007 gereviseerde Volvo Penta B20 benzinemotor, maar is in 2021 omgebouwd naar volledig elektrisch varend. de boot is compleet ingericht en uitgerust, de kooien en kussens voorzien van koudschuim ventilerende volkern kussens bedekt met outdoorstof en de boot is in juni 2021 te water  gelaten.

 

 


WordPress website gemaakt door Boon Webdesign