HomeOver de clubOverzicht botenAnna

Anna

Boot: ‘Anna’, type nog niet duidelijk, 6,1 x 1,9 meter

Over de eigenaren

Sorry, deze content is alleen bedoeld voor leden van de Zweedse Klassiekers Club. Log in als je een lid bent of meld je aan als lid.

Een ’tweede ronde’ voor Anna

In de zomer van 2015 ging ik niet op vakantie dus besloot ik een boot te kopen. Ik had ‘Anna’ al een tijdje te koop zien staan, na wikken en wegen heb ik een belachelijk laag bod uitgebracht. Ik mocht haar komen halen. Op de foto’s lag de boot in het water, toen ik daar aankwam bleek dat ze al drie jaar op de kant lag. Zwaar verloederd. Toch maar een trailer gehuurd en haar vanuit Weesp naar Zaandam gereden. Voor mijn werk restaureren wij panden op het Hembrugterrein (voormalige artillerie inrichting). Daar kon ik in een oude loods die vroeger gebruikt werd als patronen-draaierij ‘Anna’ opknappen.

Zoals op de foto’s te zien is er heel wat gebeurd, een aantal gangen vernieuwd, nieuw eiken lijstwerk, nieuw achterdek, gedeeltelijk nieuw voordek, nieuwe ramen. Al met al ben ik er 6 weken mee bezig geweest. Ook de motor is compleet uit elkaar geweest en gereviseerd. Zelf ben ik 23 jaar, dus heb nog niet heel veel ervaring met het restaureren van houten boten. Gelukkig kon ik reken op de hulp van mijn vader die vroeger als scheepstimmerman is begonnen. De buitenkant is nu helemaal klaar, volgend jaar is het interieur aan de beurt!

Met vriendelijke groet,
Frans Bakkum

Januari 2016: nieuw project aangeschaft!!

Meer dan een half jaar restaureren: ongeveer 450 uur werk, 18 liter lak en 10 liter lijnolie later:


WordPress website gemaakt door Boon Webdesign