HomeOvernaadse Snipa, Bouwjaar ca 1964

Overnaadse Snipa, Bouwjaar ca 1964

 

Vraagprijs: Elk aannemelijk bod

Aangeboden wegens verhuizing …….

Deze winter dromen, dat je in het voorjaar van 2024 lekker over het water ‘tuft’ met het geluid van een originele SABB-diesel? Dat kan met deze overnaadse klassieker. De boot is sinds 2019 in mijn bezit en heeft in de winters altijd netjes in een binnen-stalling gestaan. De sloep is met haar honderden koper geklonken nageltjes een waar pronkstuk. De kap kan er natuurlijk helemaal af, maar is ’s nachts ook te verduisteren met bijbehorende verduisteringsdoeken. Lekker afgelegen een maaltje koken op het ingebouwde 2-pits fornuis kan ook.

Augustus/september 2021 is de motor compleet gecheckt (o.a. nieuwe brandstof – en oliefilter). Het betreft een gecombineerde start motor en dynamo inéén, ook aan te zwengelen met een slinger. De originele koperen (vetgesmeerde) schroefas is toen vervangen door ééntje- van staal. Nippels zitten verder allemaal lekker in het vet.

In het voorjaar van 2021 is de boot helemaal kaal gehaald bij een ervaren scheepsbouwer/-werf, waarna de boot weer zes keer in de lak is gezet. Op hetzelfde moment is ook het voordek aangepakt. Waar eerst een gesloten houten dek zat, is een v/lucht-luik gemaakt. Vervolgens heeft het voordek een mooie dikke stevige wit/crème laklaag gekregen. Verder nieuw en/of aangepakt in 2021: Een nieuwe accu, nieuwe stuur-ketting-helmstok verbinding, verbeteringen aan dieseltank

Van al het werk/onderhoud zijn de facturen nog aanwezig. Ook zijn er originele boekjes van de motor 1964/1969!

Dit najaar (2023) is het motorblok rechtgezet en een afgebroken steuntje hersteld. Naast het standaard altijd terugkerende schuur- en lakwerk, is enkel nog de antifouling toe aan een nieuwe beurt. Dat ben ik momenteel aan het doen. Verder moet een stuk buitenbies aangepakt, omdat die tik vanonder heeft gekregen (steiger).

Breed: 2.25 Diepgang: 0.60 Lengte: 6.60 gewicht ruim 1400 Kg Brandstof: Diesel, verbruik 0,5 ltr per uur, bij maiximale snelheid 1 ltr
Besturing: Helmstok EN stuurwielbesturing (midden, stuurboord)

Bergruimte onder kuipbanken voorzien van complete kussenset. De raamlijsten zijn van koper.

Omdat de winterstalling is opgezegd, staat de boot nu nog buiten op de trailer.

Interesse? Bel of mail Femke Terra – 0646255999 – femketerra@gmail.com

dd 1 december 2023

 


WordPress website gemaakt door Boon Webdesign