HomeOver de clubOverzicht botenSkywalker

Skywalker

RVEN nr

Forslund uit 1932 – 7.50 x 2.30 x 0.80 m

Sorry, deze content is alleen bedoeld voor leden van de Zweedse Klassiekers Club. Log in als je een lid bent of meld je aan als lid.

Specificaties

  • Ontwerper: Forslund Fagerman
  • Type:
  • Werf: Sjoëxpress, Sweden
  • Bouwjaar: 1932
  • Lengte:  7.50 m
  • Breedte:  2.30 m
  • Diepgang: 0.80 m
  • Motor: Volvo Penta  BB30 (+/-85pk, benzine) buitenboordmotor

Informatie

2015-2021 Volledige restauratie naar originele staat.

In 2011-2012 was ik op zoek naar een grotere boot, we voeren toen al een paar jaar met veel plezier met ons 4.5m Monark toer-speedbootje welke ik al eens eerder had gerestaureerd rond in de omgeving van Giethoorn.  Na een paar bezichtigingen besloot ik deze houten klassieker te kopen en op te gaan knappen.

Vervolgens kwam ik zoals waarschijnlijk veel enthousiaste mensen in de cyclus van te weinig tijd, ruimte en kennis waardoor het nog tot 2015 heeft geduurd voordat ik een plan had en toen ging ik op zoek naar hulp (kennis) om dit te verwerkelijken.

Uiteindelijk heb ik Richard van Ritchie’s allround in Zwartsluis eens laten kijken of mijn plannen realiseerbaar waren, maar deze kwam al snel met het oordeel, als je jouw plannen doorvoert heb je nog een lappendeken, ik zou een volledige restauratie doen en het goed aanpakken.

Hier moest ik natuurlijk even over nadenken want dat hield in dat er veel meer moest gebeuren en ook veel werk waarbij ik geen idee had of ik het zou kunnen.

Gelukkig heb ik in Richard een hele goede leermeester gevonden met veel kennis van zaken in houten schepen reparatie/restauratie en na wat overleggen heb ik de boot van binnen geheel gestript, en heb de bovenbouw vanaf de gangboorden naar de werkplaats in Zwartsluis getransporteerd.

Onder leiding van Richard ben ik toen begonnen de losse delen opnieuw te maken uit nieuw mahonie.

20D2F044-A1C1-40F7-ABBA-5344789CF94C.png

Ondertussen werd ook de gehele romp kaal gehaald en in de lak primer gezet en begonnen we langzaam weer aan de opbouw.

 

 


WordPress website gemaakt door Boon Webdesign