HomeOver de clubOverzicht botenNog geen naam – 9

Nog geen naam – 9

Boot: (nog geen naam), overnaadse houten open sloep uit ± 1967, 6 x 2 meter

Over de eigenaren

Sorry, deze content is alleen bedoeld voor leden van de Zweedse Klassiekers Club. Log in als je een lid bent of meld je aan als lid.

Goed gekozen

Wij hebben na lang speurwerk en de nodige bezichtigingen uiteindelijk deze eikenhouten spitsgat sloep uitgekozen. Afgemeerd op de Amstel, lag de sloep te wachten op mooie tochtjes, welke de vorige eigenaar niet meer kon maken wegen verhuizing naar het droge oosten van Nederland. Precies wat wij zochten, een open sloep waar ik lekker aan kan knutselen en waar we dagjes mee op pad kunnen. Ook hebben we een trailer gekocht om ons vaargebied af en toe te kunnen verleggen.

De motor, een Volvo Penta C10 (Albin O21 dus), is van 1967 en wij vermoeden dat de sloep dus ook van dat bouwjaar is maar zeker weten doen we het niet. Met een lengte van ruim 6 m is het een ruime sloep waar vele mensen hun duim voor opsteken als je voorbij vaart.
Inmiddels hebben we bij de scheepstuigerij in Den Helder een kabelaring aan laten meten, wat de sloep een robuuste uitstraling geeft. Deze winter halen we de sloep helemaal kaal aan de buitenkant, werken we alle verweerde plekjes bij en gaan we hem flink in de lak zetten. Welke lak het moet gaan worden weet ik nog niet, het aanbod is groot en de ervaringen van de diverse booteigenaren zijn zeer divers, dus: iemand een goede tip?
Als de tijd het toelaat willen we ook nog voorin een rondzit maken, zodat ook ‘loungen’ met een goed glas wijn tot de mogelijkheden behoort, het varen met de sloep is tenslotte voor de ontspanning!


WordPress website gemaakt door Boon Webdesign