HomeOver de clubOverzicht botenNog geen naam – 7

Nog geen naam – 7

Boot: Storebro Camping, ca. 1947

Over de eigenaar

Sorry, deze content is alleen bedoeld voor leden van de Zweedse Klassiekers Club. Log in als je een lid bent of meld je aan als lid.

We hebben afscheid genomen van een 8 cilinder versgebakken polyester Monterey. De Storebro Camping hebben we nu een jaar of twee. Het bootje is – voor zover bekend – in 1947 gebouwd en is begin 2000 gerestaureerd. Ik heb de rekeningen bij de koop gekregen en… schrikwekkend wat dat heeft gekost. Terwijl wij de boot uiteindelijk voor weinig geld hebben kunnen kopen

We zijn inmiddels in 2017. Is de boot perfect? Bij lange na niet. Elke ‘Storebro crack’ zal direct de punten van aandacht zien. Maar toch: de staat van de boot is goed. We zijn gelukkig met het bootje in combinatie met een Yamaha 25pk buitenboordmotor. De boot heeft karakter en de constructie alleen al is prachtig om te zien.

Eén ding heb ik al geleerd: lakken is beslist een vak. Ik hoop me in de toekomst dan ook te kunnen aansluiten bij een cursus ’hoe lak ik mijn boot fatsoenlijk?’ Tot die tijd genieten we van onze toertochtjes op de Maas in de omgeving van Lith en Maasbommel.

Wellicht tot ziens.


WordPress website gemaakt door Boon Webdesign