HomeOver de clubOverzicht botenHarry

Harry

Boot: 2 salonboten, 1 sloep (elektrisch), 1 Storebro solo en 1 Pettersson

Over de eigenaren

Sorry, deze content is alleen bedoeld voor leden van de Zweedse Klassiekers Club. Log in als je een lid bent of meld je aan als lid.

Een passie

Ik ben al 15 jaar liefhebber van Zweedse klassiekers en heb er gedurende die tijd al heel wat opgeknapt. Mijn passie is voornamelijk salonboten. Daarvan heb ik er 2, waarmee ik vaartochten in het noorden van Friesland maak. In totaal heb ik momenteel 5 Zweedse klassiekers.
Zo’n 15 jaar geleden begon mijn interesse voor het varen. Toen ik op een zondagmiddag een Zweedse Storebro zag varen was ik verkocht. Ik kon ergens een Storebro kopen die opgeknapt moest worden. Omdat ik een schildersbedrijf heb, was dat helemaal mijn ding. Dat opknappen smaakte naar meer. Nadat ik deze eerste boot had verkocht, volgden meer Storebro’s, Pettersons en Fagermanns. De salonboten die ik heb en waarmee ik vaartochten organiseer, zijn voor mij speciaal vanwege de lijn en de vaareigenschappen. Een van deze salonboten, de ‘Marianne’, heb ik deze winter hybride gemaakt. Dat is zeker aan te bevelen als je de mogelijkheden hebt. De laatste boot die ik heb gekocht, vond ik in mei 2012 in Zweden. Volgens de vorige eigenaar is deze boot eind vijftiger jaren gebouwd op een werf aan het Vänernmeer en is ze uniek. Alle boten zijn in principe voor de handel (zie www.svenskipfryslan.nl), maar ik ben een groot liefhebber van het varen met deze boten. Ik ben er dan ook wekelijks mee op het Lauwersmeer te vinden!

Hartelijke vaargroet


WordPress website gemaakt door Boon Webdesign