HomeOver de clubVraag en aanbodTe koop: glaasjes voor authentieke bootlichten

Te koop: glaasjes voor authentieke bootlichten

Kleurloos, rood en groen: glasbuisjes voor klassieke bootlichten.

Al tijden op jacht naar glaasjes… en eindelijk gevonden!
Al tijden was ik op zoek naar vervanging van de glaasjes in de bootlichten van mijn Zweedse klassieker ‘Galatea’. En ik heb deze eindelijk gevonden, vandaar dit bericht, ik wil deze informatie graag delen met andere eigenaren van Zweedse klassiekers!

Bij de glasblazerij ‘Van Glas’ in Amsterdam kan men de glasbuisjes bestellen: bel met glasblazer Edwin Dieperink. De groene buis die hij op voorraad heeft, is niet zo donkergroen als ik verwachtte. In het lamphuis geschoven viel het me wel mee. Omdat de rode glaasjes worden gemaakt door kleurloze buisjes aan de binnenzijde met glas verf rood te verven, heb ik dat voor de groene zelf ook geprobeerd met groene glasverf. Met naar mijn mening een nog mooier resultaat dan de groene getinte glaasjes, maar dat moet u zelf maar beoordelen!

De oplossing: koop kleurloze glaasjes en twee kleine potjes glasverf à € 2,95 per stuk (bij een hobbywinkel). Niet wegens de prijs maar om het resultaat. Bij het verven opletten dat je het glaasje een tijdje goed ronddraait, zodat de verf mooi gelijkmatig over het binnenoppervlak vloeit. Let op: 50 tot 55 mm lang past goed in de boordlichten en het mastlicht, maar voor het heklicht is 50 mm beter.

Gehanteerde prijzen voor een glasbuisje diameter 34 of 35 mm, lengte 50 tot 55 mm: kleurloos: € 5,-; kleurloos en daarna rood geverfd: € 10,- en groen getint: € 10,-.

Contactgegevens

Glasblazerij Van Glas
Ruysdaelstraat 33
1071 XA Amsterdam
(020) 675 8634 / Edwin Dieperink: (06) 2009 3361
Locatie in GoogleMaps

Succes ermee en hartelijke groet, Nick van der Heul


WordPress website gemaakt door Boon Webdesign