Boot: 'Ann-Christine', Falkenberg campingboot, 1953, 5,7 x 2,7 meterHoe het begon
Ik was al wat langer opzoek naar een boot, maar dan eentje die anders is dan de rest. Mijn oom heeft een Storebrö en zoiets wilde ik ook. Een houten boot, want dat is gaaf. Af en toe kijken wat er op internet te koop stond, maar nooit echt doorgezet, omdat ik voor mijn werk veel weg was en een ligplaats had ik ook niet. We gingen in juli 2014 op vakantie naar de Noordkaap en zeiden tegen elkaar: "We gaan in Zweden kijken of we een bootje op de kop kunnen tikken." Totdat er op Markplaats een advertentie opdook met als beschrijving: 'Houten Zweedse speedboot' - ik keek, en ja hoor: wat een schitterend model!
Toen begon het en ik zei tegen mijn vriendin die van niks wist tot op de dag van vertrek; "Schat we moeten even langs Bolsward voordat we de boot naar Zweden nemen. Ik vertel je later wel waarom..." Aangekomen in Bolsward waar de boot te koop lag, was ik meteen verliefd. Maar ja, we gingen eerst nog 3 weken op rondreis door Scandinavie... Gelukkig kon ik Kelly overtuigen en hebben we de boot gekocht. Op vakantie hebben we vanuit Noorwegen nog een trailer gekocht want de boot moest natuurlijk mee naar huis, best eng zonder iets te zien geld overmaken, maar hopen dat de boot erop past en de trailer in goede staat is!

Opknappen...
In september 2014 hebben we er nog mee kunnen varen en in oktober van dat jaar zijn we begonnen met het opknappen. Niet wetende dat het zoveel werk zou zijn en van het een kwam het ander. De boot volledig kaalgehaald, een paar rotte plekken vervangen en weer begonnen met lakken; 7 lagen en hij is er goed van opgeknapt! De motor is een Volvo Penta B20 met dubbele Zenith VN34 carburateurs, met rond de 110 PK. Van de motor wist ik verder niks, maar na veel zoeken op internet kan je een hoop vinden en leren. Ook zijn alle onderdelen nog nieuw te krijgen. Achterop zit een Volvo Penta (AQ170) staartstuk dat we hebben laten reviseren omdat hij niet meer in zijn achteruit ging.

Al met al een schitterend project; veel geleerd en veel plezier gehad van het 6 maanden durende klussen.

Hartelijke groet, Maikel
Voor...


Na!


Voor...


Na!!
Terug naar 'Overzicht boten'
Terug naar 'Overzicht leden'