Boot: 'MOHAWC', Zweedse Snipa, 1962, 6,6 x 2,2 meter

Wat is ze mooi!
Onze Zweedse klassieke Snipa die wij hebben getooid met de naam 'MOHAWC' (een samenvoeging van MOdder en HAccou Weekend Cruiser) is na 4 jaren op het droge, toe aan de tewaterlating. Wij hebben het sloepje - vinden wij zelf - mooi opgeknapt en zijn zo tevreden over het resultaat dat wij het bootje graag aan een ieder willen tonen! Hieronder een foto van de MoHawc van het moment van de eerste te waterlating augustus 2015. Het was een spannend moment, omdat we benieuwd waren naar hoeveel water ze zou innemen. Wij waren inmiddels al vertrouwd met het gegeven dat houten boten die 3 a 4 jaar droog hebben gestaan zo lek zijn als een mandje... Inmiddels is vastgesteld dat zij na twee weken te water nagenoeg dicht is getrokken.

De fotograaf op de steiger aan de overkant is Jaap, mede-eigenaar van deze Zweedse SNIPA. Een overnaadse mahonie houten sloep voorzien van teakdekken en een nieuw in getimmerde voorkajuit. De originele motor - een BMW  D12 eencilinder diesel -  is na een servicebeurt weer aan de praat gekregen, maar toch zijn er ook roeidollen met roeiriemen aangebracht, voor het geval dat er een motor storing optreedt. En tenslotte de buiskap met kuiptent.

Hartelijke groet, Jaap Modder en Huib HaccoûWat foto's van de restauratieRestauratie is goed op stoom met het afronden van het met het teak ingelegde voor- en achterdek, door de vakmensen van Deep yachts in Arnhem.

De motor: een BMW 1-cilinder diesel uit 1962. Alleen wat herstel nodig van de koelwaterpomp en dan loopt die weer als een zonnetje - zo is de verwachting.


Nieuwe buiskap / kuiptent
Terug naar 'Overzicht boten'
Terug naar 'Overzicht leden'