Op vrijdagmiddag verzamelen de 4 ingeschreven boten zich bij de jachthaven in Zwartsluis, waar de meldsteiger aan lager wal van het Zwartewater bij harde wind aanleggen bemoeilijkt. Helaas loopt de net dit jaar weer in de vaart gekomen Petterson SINDUR van Piet Veldhuis hierbij wat averij op.

’s Middags  kon een bezoek gebracht worden aan Hassailt in Hasselt, waar veel activiteit met traditionele ambachten was georganiseerd rond de meer dan 200 afgemeerde klassieke beroepsvaartuigen.
Vrijdagnacht bleef het behoorlijk ontstuimig en de regen kwam met bakken uit de lucht. De slaapplaatsen aan boord van de BRUS hielden het ook niet helemaal droog. Toch werd bij de koffie in de stacaravan van Hans en Dini Baan besloten de vaartocht te maken: het weer zou vast beter worden. Piet Veldhuis en zijn gezin besloten als opstapper mee te varen. Meer schade aan hun eigen boot zou het vervolg van hun vakantie kunnen bederven.

Met 3 bootjes voeren we langs Vollenhove naar Blokzijl, waar Hans Baan ons tijdens de stadswandeling allerlei historische bijzonderheden vertelde over dit opmerkelijk mooie plaatsje,  bij velen bekend door het inmiddels gesloten restaurant “Kaatje bij de sluis”.

Na de lunch in het andere restaurant bij de sluis voeren we terug via de sluis en de prachtige vaarwateren in de Weerribben en de Beulaker. Op het Zwartewater konden we nog even de gashendel naar voren drukken op weg naar Hasselt, waar we langs de afgemeerde aken en tjalken paradeerden.

De groep was klein, met 11 deelnemers op 3 boten, maar de BBQ ’s avonds bij stromende regen onder het afdakje ging perfect.
 
Namens alle deelnemers hartelijk dank aan Hans en Dini Baan,
 
Jaap Risselada

 

 

Terug naar 'Nieuws'