"Het huwelijksbootje". Een prachtige Zweedse klassieker om de mooiste dag aan te kleden!

 
Schipper mag ik over varen?
Februari 2016 werd ik ten huwelijk gevraagd in Oostenrijk. Omdat ik zwanger was van ons zoontje, brandde het project van onze boot op een wat lager pitje. Toch besloten we na de wintersport 'Ann-Christine' weer verder op te gaan knappen, met als idee om er in de zomer mee te gaan trouwen. We kwamen al snel op een datum: 26-08-2016. Een jaar eerder voeren wij met 'Ann-Christine' namelijk op de Vecht toen ik schreeuwde: "Wauw, wat is het hier mooi, hier wil ik volgend jaar trouwen!"
 
Het was zo ver
Omdat wij een uur vanaf de Vecht wonen, hadden we de dagen voor de bruiloft nog best veel te regelen. De boot moest in Maasdijk uit het water, op de trailer en naar de Vecht worden vervoerd. 'Ann-Christine' kon op een camping te water gelaten worden en hier konden wij ook de trailer kwijt. Daarna heeft Maikel de boot naar de feestlocatie gevaren, zodat we op de trouwdag alleen nog de bloemen hoefden te plaatsen en even wat poetsen. Wat waren wij blij dat het schitterend weer was!!
 
Gemeentehuis Goudestein in Maarssen werd de trouwlocatie. Wij lieten de daggasten weten dat zij moesten wachten bij de steiger, zodat wij daar aan konden komen in ons huwelijksbootje. Iedereen was er helemaal van onder de indruk!! 
Na ons 'Ja-woord' hadden wij Restaurant Geesberge gereserveerd om de taart aan te snijden, voor het buffet en het feest. Dit was 200 meter naast het Gemeentehuis. Na deze fantastische dag zijn we daar nog een week gebleven. De bloemen bleven nog even mooi op de boot en heel veel mensen feliciteerden ons; "Wat een prachtige boot! - En natuurlijk mooi stel!"
 
Hartelijke vaargroet,
Kelly & Maikel Otten
 

Terug naar 'Nieuws'