Sail 2015 was grootser opgezet dan ooit. Er waren meer tallships, meer kleine bootjes, meer varend erfgoed en véél meer bezoekers. Ook waren de vaarregels aangescherpt om meer ruimte te geven aan de (klassieke) pleziervaart. Last minute kwamen er ligplekken in de nabijgelegen Buurthaven De Levant vrij, dus hebben toch enkele eigenaren van Zweedse klassiekers vanuit deze uitvalsbasis aan Sail deelgenomen. Wat een spektakel!

Toch Zweedse klassiekers op Sail 2015!
Net terug van vakantie, eens nochalant gevraagd aan de havenmeester of er toch niet nog wat plaatsen beschikbaar waren tijdens Sail. "Jazeker, eigenlijk best wel wat", was het antwoord. Als een dolle een digitale nieuwsbrief eruit gestuurd, mensen gebeld, gesmst, gemaild. En jazeker: familes Aanhane, Dasselaar, Kooreman en Veltkamp reageerden direct! Nog wat ZKC dagbezoekers. En zelfs nog Zweedse klassiekers gespot die nog geen lid zijn... Al met al was het wat chaotisch: we werden oorspronkelijk tegengehouden omdat we geen 'varend erfgoed vlag' in de mast hadden van de FVEN, maar gelukkig hebben de meesten genoten van dit prachtige evenement - wat een feest!!! Voor 2020 gaat de ZKC zorgen voor een officiële deelname, zet het alvast in je agenda!!!

Hartelijk dank allemaal, voor de geweldige dag! 
Henk en Gabriella, hartelijk dank voor het meevaren!

namens de ZKC, 
Marlène Sips & Erik de Lange


- - -
Varend erfgoed aan de steigers in de IJhaven (Oranjehaven)

De 'Furie' uit Maassluis, de laatste door stoom aangedreven zeesleepboot in Nederland


Henk en Gabriella in gesprek met havenmeester Kees Pet van Buurthaven De LevantHeeee, dat is ook een Zweedse klassieker... De 'Götheborg'...
Terug naar 'Nieuws'