Deze vaartocht is - in tegenstelling tot andere ZKC-vaartochten - meestal op zondag.
Gewoon, omdat varen op zaterdag door Amsterdam gewoonlijk drukker is.


Elke keer een andere blik op Amsterdam
Aan de start verschenenen 5 Zweedse boten (4 boten hadden afgemeld) en 22 bemanningslieden bij Buurthaven de Levant aan het KNSM-eiland in Amsterdam. Alwaar we onder het genot van koffie, thee en zelfgebakken appelflappen, gezamenlijk de definitieve route kozen. Om 11.00 uur vertrokken we met lunchpakket en vaartochtpuzzel: 'Wie is de Daphne onder de ZKC-schippers?' vanuit Amsterdam naar Oudekerk aan de Amstel (via de Amstel, de Bullewijk en de Waver) om bij de Voetangelbrug te stoppen voor de lunch. Daar onze lunch uitgestald, waarna menig voorbijganger (fietsers/auto's/motoren) stopte om (tevergeefs) iets bij ons te bestellen... Zo kunnen we een volgende keer de clubkas dus spekken... Het was overigens wonderbaarlijk om te zien, dat als je de Amstel afvaart, je direct in landelijk landschap vaart!
Rond 14.00 voeren we terug naar Amsterdam, wegens verwachte storm eindemiddag, helaas niet via de Oude Waver en Nes aan de Amstel, maar terug over de Amstel. Nog wat hilarische taferelen, als Fred Kerklingh en Thea Brüggen nog even hun timmermansoog testen: kan de boot onder deze brug door? Jazeker - "t ken net", een constatering die in Friesland tot desastreuze gevolgen kan leiden, maar daar voeren we nu even niet... Vervolgens een andere route binnendoor in de stad, met een tussenstop in het water bij het Scheepvaartmuseum, alwaar een voorstelling op het water werd gegeven in het kader van de Amsterdamse Uitmarkt; erg leuk!
Om tenslotte te retourneren naar Buurthaven de Levant. Na het aanleggen en toedekken van onze bootjes voor de nacht, voeren we met het GVB-pontje vanaf Azartplein naar Amsterdam Noord, om bij restaurant Hotel de Goudfazant te dineren. Een Zweedse Volvo naast de tafel! Hier zat duidelijk de Zweedse Klassieker Club!!! Hier werden de prijswinnaars van de vaartochtpuzzel bekend gemaakt. Al met al een prachtige dag, zeer geslaagd!

Hartelijk dank allemaal, Marlène

Terug naar 'Nieuws'