"Blij dat we zijn gegaan!", de weersvoorspellingen ten gunste getart: een prachtige, goed georganiseerde vaartocht! Geweldig, zeker voor herhaling vatbaar!Vooraf leken de weergoden ons niet gunstig gezind
Maar zie: precies tijdens de briefing door organisator Hans Baan, op zaterdag 5 september om 10.00 uur, brak de zon voorzichtig door in Zwartsluis. Voor de niet-ingewijden: Zwartsluis is een bruisend centrum van scheepsbouw, scheepsonderhoud, jachthavens, etc. Opgewekt vertrok een kleine ZKC armada richting Giethoorn. Iets later aangevuld met het 'superjacht' van clublid Dick van der Zandt, 12,25 meter lang en een trotse 205 PK aan boord!

Bruggen en sluizen vormden nauwelijks een obstakel. Lekker rustig op het water. Lunch bij de Punterwerf Wildeboer in Giethoorn. Waarbij we zo ongeveer op een punter in aanbouw konden zitten. Hans Baan gaf zelf een deskundige rondleiding over de werf. Met vereende krachten tussentijds nog even wat ruimte gemaakt voor een passerend rijtje punters. De boot van Dick van der Zandt in een onmogelijk smalle vaart gekeerd...
Vervolgens te voet door downtown Giethoorn. Waar we ons mengden in een multicultureel publiek en ons konden laven aan diverse optredens met de gemeenschappelijke noemer nostalgie. Keurig op tijd weer richting Zwartsluis, opnieuw zonder noemenswaardig oponthoud.

Aangekomen bij Recreatiecentrum Zwartewater bleek aanleggen voor de grootste boot geen sinecure. Motor uit, alle deelnemers een landvast in de hand en dan -heel voorzichtig- manoeuvreren tot vak A19 meer dan gevuld was. Bij de barbecue toonden alle deelnemers opnieuw dat de clubgeest -handen uit de mouwen- volop aanwezig is. Toen het hemelwater alsnog gul neerwaarts kwam, zaten we binnen een mum van tijd lekker warm binnen in het gastvrije clubhuis van WSV Zwartsluis. De quiz werd gewonnen door Klaas en Anja Veneberg. Onder het genot van goed eten en drinken kwamen de verhalen los. Bootjesmensen lijken over een onuitputtelijke voorraad anekdotes te beschikken.

Evalutie / nagenieten
Op zondagochtend rond 10.00 uur in de stacaravan van Hans en Dini Baan een spontane evaluatie van de vaartocht Giethoorn. Iedereen blijkt dik tevreden. Deze vaartocht is volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar. Met dank aan Hans en Dini Baan voor hun perfecte organisatie; meester barbecue-ers Henk en Gabriëlla Dasselaar en waardering voor alle deelnemers, die zich door niets of niemand uit het veld lieten slaan. Met dank ook aan stichting Recreatiecentrum Zwartewater, die spontaan besloot om de liggelden voor de deelnemende ZKC boten te sponsoren. Kijk, dat noemen we Gastvrijheid met een kapitale 'G'!        
 
Dinand Jansen, bij deze gelegenheid opstapper
- - -

De dag vooraf: op weg naar Zwartsluis...


De dag van de ZKC vaartocht Zwartsluis - Giethoorn!!!

Op naar Punterwerf Wildeboer

Even keren nog.. nog een beetje... nog een beetje... Barbecue 's avonds - aansluitend een afzakkertje
En voor het 'afzwaaien' de dag er na: een oppeppertje!Terug naar 'Nieuws'