Nou, daar gingen we op zondag 1 maart naar Boatfit te Bremen. Gratis kaartjes gekregen via de ZKC, dit ging een topdag worden. 320 kilometer gereden, naar wat wij dachten een mooie grote beurs voor klassieke schepen en jachten. Dat viel helaas wat tegen....

We kwamen aan bij de Messe in Bremen, gingen naar binnen en ja hoor daar lagen de houten boten. Vol bewondering gekeken naar ongeveer 15 boten, waarvan 4 houten kano's, 2 grote roeiboten van rond de 9 meter, een gecrashte Riva, een paar autobootjes en een nagelnieuwe polyester boot...
Op naar hal 2. Voor 30% ingevuld met lezingen en een paar stands met boot gerelateerde zaken. Helaas absoluut niet wat wij voor ogen hadden. Toen naar hal 3. De vlooienmarkt met nautische spullen. Dit was nog het leukste van de hele beurs. Lekker snuffelen tussen bakken met spullen.

Vooraf werd ons gevraagd of we wilden kijken of deze beurs misschien iets zou zijn voor de ZKC. Wat ons betreft is het antwoord overduidelijk NEE! Wij weten niet of er nog meer leden van de ZKC geweest zijn? Maar wij hadden van Boatfit toch meer verwacht.

Dan ook op 15 maart nog maar even naar de Hiswa te Amsterdam...
Toch een wat te kleine botenbeurs voor wat men ervoor moest betalen; € 15,00 entreegeld per persoon plus € 17,00 parkeergeld is wel wat veel. Het gedeelte 'Hiswa Klassiek' leek in onze ogen kleiner dan 2014. Er zat ook minder 'spirit' in als vorig jaar, toen wij de eer hadden om de ZKC te mogen vertegenwoordigen. Jammer. Het lijkt zo langzamerhand tijd om zelf een wooden boat festival te gaan organiseren... met daarbij een mooie grote nautische vlooienmarkt. Wie weet.

Hartelijke groet, Henk & Gabriëlla Dasselaar / Reussien

Boatfit 2015

"Wat ben je mooi Ramona...""Mmmm, nieuw restauratieproject??"Terug naar 'Nieuws'