Met 50 aanwezigen was de ZKC Nieuwjaarsborrel / ALV goed bezocht en zeker geslaagd!
Dank allemaal voor de hartelijkheid en de compimenten, iedereen heeft duidelijk genoten!


Bij de warme ontvangst in het gezellige café-restaurant de Haven van Huizen, startten we met koffie/thee en Huizer Wikkelkoek. Gevolgd door een welkomstwoord door Marlène, waarnemend voorzitter van deze dag. Na de huishoudelijke mededelingen, konden we beginnen met het kort, maar krachtig, serieuze gedeelte: de Algemene Ledenvergadering.

Deze ALV bestond uit: het sociaal verslag van 2014; het financieel verslag van 2014, de decharge van penningmeester Frans Smeink door kascommissie over 2013, het aanstellen nieuwe kascommissie over 2014, de begroting 2015; de plannen voor 2015; het voorstellen Jan Willem Samama; het afscheid van Rob van Asten als voorzitter; de benoeming Dinand Jansen als nieuwe voorzitter; de benoeming van Jan Willem Samama als nieuw bestuurslid; de rondvraag.
Natuurlijk bijzonder, was het afscheid van Rob van Asten als voorzitter van de club. Rob heeft deze rol 6 jaar lang vervuld en met zijn bevlogenheid de basis gelegd voor de club. Een uitgebreid dankwoord met welverdiend applaus en kado's (plaquette, boekje 'Zeemanstaal', bloemen en Jack Russell aandenken) viel hem ten deel. Rob sprak daarna zelf ook dank uit en uitte zijn wens dat de ZKC maar mag floreren en groot groeien!


Vervolgens werd er genoten van het uitgebreide buffet met heerlijke sandwiches, soepen en brood. Goed verzorgd en smakelijk. (Hapjes aangeboden door de ZKC, drankjes voor eigen rekening.)
Hierna volgde de Nautische Quiz met Zweedse prijzen of was het nu Zweedse Quiz met nautische prijzen... met o.a. Volvo Penta speldjes, Zweedse woordenboekjes, Zweedse puzzels, Zweeds ontbijtje, de Gouden Verfkrabber (Dick en Fernanda van der Zandt, van de aanwezigen de meeste vierkante meters boot...) en het Gouden Plamuurmes (Paul Ietswaard, een naar bootongelukje wat wel wat reparatiewerk met zich mee bracht...). De quiz en de verdeling van de prijzen zijn altijd weer goed voor lachsalvo's en sterke verhalen!

Na een korte pauze was het tijd voor 'Zeemanstaal' door Ton van Schoonhoven, maritiem schrijver. Ton vertelde ons over de nautische herkomst van vele woorden en gezegden in de Nederlandse taal. Sommige heel serieus en sommige heel hilarisch. Een vrachtwagen 'strandt' op de vluchtstrook... terwijl er echt nergens zee en strand te bekennen is... Enkele toehoorders gooiden nog een lijntje uit, en vingen bot. Of een hele leuke uitleg door Ton. Een prachtige afsluiter van de middag! Kijk hier voor meer info en om zijn boek 'Zeemanstaal' te bestellen: www.infogrotezeilvaart.nl.Aan het einde van de borrel, ontving men bij vertrek nog de ZKC-kalender 2015. Overige clubleden ontvangen die per post thuis! Mocht u er ook 1 willen bestellen, kan dat. Op=op! De kalenders kosten € 10,00 per stuk; u kunt deze bestellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Dank allemaal voor de gezelligheid!! En hartelijk dank aan café-restaurant de Haven van Huizen voor de gastvrijheid (www.haven-van-huizen.nl). We zullen zeker opnieuw 'afmeren'!!
– Marlène Sips


Terug naar 'Nieuws'