Eindelijk de EERSTE clubvaartocht!
Zaterdag 11 augustus was het dan zover: de ZKC veroverde Amsterdam!


Gevolgd programma
09.00 - 09.15 uur : Verzamelen bij Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam
09.15 - 10.00 uur : Kennismaking onder genot van koffie en gebak
10.00 - 13.00 uur : Varen richting Zaandam - door WIlhelminsluis
13.00 - 14.00 uur : Lunch in restaurant De Koekfabriek te Zaandam (www.dekoekfabriek.nl)
14.00 - 18.00 uur : Varen Zaanse Schans en dan terug naar Amsterdam
18.00 - 20.00 uur : Diner in restaurant Magazinno te Amsterdam (www.magazzinoamsterdam.nl)

Deelnemers: 11 boten en 34 mensen
Rob van Asten / 'Betty' - 1
Frans Claessens / 'Solvind' - 2
Bernhard Hoeben / 'Lycka' - 5
Henk ten Hoor / 'Siggan' - 4
Dinand Janssen / 'Manja' - 4
Keeke de Jong / 'Snoopy' - 1
Ijsbrand de Klerk / 'Torvbruset' - 3
Herman Rijst en Jellie Engel / 'Nymphea II' - 2
Marlène Sips en Erik de Lange / 'Wizard of OZ' - 4
Frans Smeink / 'Lady' - 1
Jan Willekens / 'WeeVijf' - 3

Clubleden die mee hebben geluncht:
Freek Batstra en Marijn van Klingeren - 2
Gert en Anita van der Linden - 2

Verslag van de dag
14 juli was letterlijk in het water gevallen, maar 11 augustus was een prachtige dag! Het begon wat grijs, maar daardoor lieten we ons niet afschrikken. Enkele clubleden, die van verre waren gekomen, hadden reeds de dag van te voren aangelegd in onder andere Buurthaven Levant en Jachthaven Piet Hein te Amsterdam. Kortom, 's ochtends was iedereen ruimschoots op tijd aanwezig bij het verzamelpunt: Het Scheepvaartmuseum. Wij mochten daar - als klassieke schepen - aanleggen naast de 'Amsterdam'. Zij aan zij, voor en achter, 10 stuks. Wat een mooi gezicht, al dat hout!!
Onder het genot van koffie met appeltaart maakte met elkaar kennis en werd men over de route ingelicht. We hadden een 'voorvaarder': iemand die voorop vaart en bekend is met de route en een 'achteropvaarder': iemand die achterop vaart en bekend is met de route.Na de details, dankwoord en 'Behouden vaart'-groet, was het dan zover: we gingen varen!!! Achter elkaar aan hebben we eerst een route gevaren door het Westelijk Havengebied van Amsterdam, ook wel bekend als 'Klein Venetië'. Weinig deelnemers hadden dit rustige vaargebied van Amsterdam eerder gezien, dus dat was erg leuk. Langs de route werden we vaak gefotografeerd en riepen mensen ons complimenten toe. Zelfs af en toe een Zweedse klassieker aan de kade zien liggen!!!
We kwamen uit bij het IJ, dat we overstaken richting Zaandam.Daarna door de Wilhelminasluis (Clubleden Gert en Anita van der Linden kwamenhier aan boord van Keeke de Jong's boot) richting de lunch bij 'De Koekfabriek' te Zaandam. Dit café-restaurant heeft een eigen kade, waar we met alle boten achter elkaar konden aanleggen. Clubleden Herman Rijst
en Jellie Engel voegden zich hier ook nog bij de deelnemers, dus inmidels waren we met 11 boten! En clubleden Freek Batstra en Marijn van Klingeren schoven nog de lunchdis aan. Zij klussen er in de buurt aan hun houten klassieker! De zon brak door en het was aangenaam warm, er werd op het terras gezeten en met zonnebrand gesmeerd!Na de uitgebreide lunch - zeer verzorgd; Harry: hartelijk dank voor de goede service! - voeren we in colonne richting Zaanse Schans. Wat een mooi gezicht, die klassieke boten met op de achtergrond de oude zaagmolens en het Hollandse landschap. Men zou er lyrisch van worden.Na een rondvaart langs de Zaanse Schans, zwaaiden we Herman en Jellie gedag - zij gingen een andere kant op - en vervolgden we de tocht terug naar Amsterdam. Uiteraard weer via de Wilhelminasluis (Clubleden Gert en Anita stapten hier af). In Amsterdam voeren we nog een kleine korte route door de grachten, die uitkwam bij de kade naast de Passengers Terminal: De Oostelijke Handelskade bij Restaurant Magazinno. Enkele leden parkeren hun boot eerst in de havens, maar daarna konden we de dag afsluiten met een heerlijk Italiaans diner.

Foto's van de vloot
Er zijn die dag heel wat foto's gemaakt door clubleden. Enkele daarvan ziet u hierboven. Meer foto's van Rogier Levy vindt u hier bij Picasa. Mocht u nog foto's willen delen, stuur dan een e-mailbericht aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verbeterpunten voor de volgende keer
De organisatie neemt de volgende verbeterpunten mee voor de volgende vaartocht:
- uitreiking telefoonnummers deelnemers bij aanvang (was nu via e-mail);
- uitreiking route bij aanvang (was nu via e-mail);
- duidelijker communiceren dat de tocht helemaal is voorgevaren: iedereen kan overal onderdoor.

Allemaal hartelijk dank voor deze fantastische dag!!!
Wij hebben genoten!!!
Namens clubleden en bestuur, Marlène Sips


Terug naar 'Nieuws'