Het klaarde op!
Die zaterdag begon de dag met regen en onweer, maar het klaarde na het middaguur gelukkig fantastisch op. Wel een straffe wind, maar het was droog en aangenaam.
De avond te voren hadden we de hellingplek van de historische Werf 't Kromhout voor de barbeque in gereedheid gebracht en zaterdagochtend alle salades en hapjes vers gemaakt. Om 14.00 uur installeerden we alles en om 15.00 uur kwamen de eerste clubleden aan: per Vespa, boot, auto en openbaar vervoer. Klaas en Bernard voeren zeker 10 minuten met 'Lycka'... zij liggen in Amsterdam in een haven!

Nadat iedereen was voorzien van een drankje en wat versnaperingen, volgde een kort welkomstwoord door ondergetekende en de werfbaas van Werf 't Kromhout: Raymond Grollee.
Om 15.40 uur startte de rondleiding in het Kromhoutmuseum met vrijwilliger Piet de Jong. (Voor meer informatie, zie www.machinekamer.nl.) Piet vertelde met bevlogenheid over de dagen van weleer en legde ons veel uit over de historie van de werf en alle machines. En hij liet machines draaien, ook in de smidse! Erg indrukwekkend!

Om vijf uur stipt - we hadden inmiddels allemaal wel trek en zin in een biertje/wijntje! - werd de rondleiding afgesloten. Na een bedankje voor Piet, met een donatie voor het Kromhoutmuseum (het is geheel zelfvoorzienend, dus krijgt geen subsidies!), stapten we de werf weer op, waar met 3 Weber-barbeques in ras tempo het vlees werd geroosterd. Erik - 'barbecuemeester' - gaf daar even zo gepassioneerd uitleg over de 'kolen-opstook-unit', zoals we daarvoor tijdens de rondleiding Piet over de stoomketels en machines hadden horen praten...

Volgend jaar weer!
Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde middag, waarbij we behoorlijk plezier hebben gehad. Erik en ik hebben in elk geval genoten! Werfbaas Raymond Grollee nodigt ons van harte uit, om volgend jaar terug te komen. We zijn hem dankbaar dat we geheel gratis van zijn faciliteiten gebruik mochten maken en waarderen het zeer dat hij onze club zo'n warm hart toedraagt. Raymond - nogmaals bedankt!

Met vriendelijke groet,
Marlène Sips & Erik de Lange
Terug naar 'Nieuws'