Eindelijk was het dan zo ver: de nieuwjaarsborrel in de Botterwerf te Huizen. Een prachtige werkplaats, waar als vanouds botters en andere houten schepen worden onderhouden en gerestaureerd. Helaas lag er die zondag geen schip binnen, maar de omgeving deed de clubleden duidelijk deugd: boten daar hebben we het hier over!
En met de Zweedse klassieker op schaalmodel: de modelboot van penningmeester
Frans Smeink, was wel duidelijk dat het hier de Zweedse Klassieker Club betrof!


Alles liep prima
Vanaf 14.00 uur was iedereen van harte welkom en het weer was ons goed gezind. Fris, maar prachtig zonnig! Bij aanvang werd iedereen op koffie/thee en zelfgemaakte appelflappen getrakteerd. Een extra ronde met zelfgemaakte koekjes, viel ook in de smaak...

Een flinke opkomst, er waren 36 mensen. Rob van Asten, onze voorzitter, deed het plechtig welkomstwoord met nieuwjaarsgroet, kort verslag over 2011 en aspiraties voor de toekomst.
Hierna volgde een historie over Huizen, botters en de Botterwerf door de beheerder van de Botterwerf: de heer Midas Jansen, waarna men onder het genot van verse hapjes en drankjes lekker kon bijkletsen en plannen maken voor het vaarseizoen.


De Botterwerf in Huizen: www.botterwerfhuizen.nlModelboot van Frans Smeink: schaalmodel van zijn eigen 'Lady'
Rob van Asten (voorzitter) met nieuwjaarsgroet, plannen en lofwoord voor grote opkomst!Clubleden vertellen over hun boot..., slideshows op laptop, foto's vergelijken, samen de ledenlijst doornemen, handtekening plaatsen bij welk vaantje men wil... kortom eens lekker bijkletsen over Zweedse klassiekers!

Als afsluiter was er nog... een nautische "ja-nee-quiz"
De derde prijs werd uitgereikt aan de nieuwste clubleden! De tweede prijs ging naar Piet de Jong, Friese scheepsbouwer die naar Zweden gaat emigreren - Piet we gaan je missen!!!
En de éérste prijs ging naar Gabriella en Henk Dasselaar: Gabriella werd de "eerste" eigenaar
van de wisseltrofee: 'De Gouden Stootwil'.


En de winnaar is... Gabriellla (r) ontvangt de 1e prijs inclusief 'De Gouden Stootwil' van Marlène (l)


Gabriella laat Piet de Jong (r) even de eerste prijs zien...

Rond 18.00 uur ging iedereen voldaan huiswaarts
Het lijkt erop dat iedereen deze borrel een succes vond! Iedereen heeft het reuze naar zijn zin gehad - getuige de vele complimenten, waarvoor dank! En natuurlijk ook dank voor de foto's die zijn opgestuurd door Keeke de jong, Freek Batstra en Erik de Lange: zie hierboven!

Nu snel het vaantje regelen en natuurlijk op naar de volgende meeting - een vaartrip!
Vooralsnog lijkt het erop, dat dat het eerste weekend van juni gaat worden... meer nieuws volgt!

Hartelijke groet, het bestuur