Zondagmiddag 10 februari 2013 werd voor clubleden en -vrienden een winterborrel
gehouden in Café-restaurant De Cantine te Lelystad.


Locatie
Met clubleden over heel Nederland, kijkt het bestuur elke keer uit naar een andere plek/omgeving voor borrels en vaartochten. De borrel vond deze keer plaats in 'De Cantine' te Lelystad.
Wat stond er op het programma?
14.00 - 15.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en gebak
15.00 - 15.30 uur: Informele ledenvergadering
15.30 - 18.00 uur: Borrelen inclusief Workshop knopen, Quiz + prijsuitreiking
17.50 - 18.00 uur: Afsluiting

Een vliegende start
Bij binnenkomst werd iedereen 'bestickerd' met zijn of haar naam, want het is prettig om elkaar bij naam en gezicht te kunnen herkennen/onthouden. Vervolgens kon men aanschuiven voor koffie/thee met een Lelystads 'Lekker Ding' (= gebakje). En toen eenmaal het grootste deel van de aanmelders was binnen gedruppeld, werd men officieel verwelkomd door de voorzitter Rob van Asten.
Om elkaar wat beter te leren kennen (het aantal clubleden is sinds de vorige borrel verdubbeld!!!) volgde een kennismaking in een notedop, waarbij desbetreffende zijn of haar hand moest opsteken. Vragen zoals: "Wie heeft de grootste motorboot (...en moet het meeste krabben/schuren)?
Wie heeft er een Volvo motor? Wie woont er in Friesland? Welke dame werkt aan de boot of is schipper? Wie heeft een boot in de verkoop? Wie heeft er meer dan 1 boot? Wie restaureert?
Wie heeft een zeilboot?", werden beloond met applaus, gelach en (h)erkenning. Daarbij won Maarten Lampe de verloting van een Zweedse zeilboot-misdaadthriller; ontvingen Ton en Emmy van der Gaag 'De Gouden verfkrabber', als clublid met de grootste motorboot (12,5 meter) en Gabriella Dasselaar en Yvette Hoekstra 'Het Gouden plamuurmes', voor hun inzet als 'vaar-klusvrouw'.

Borrelen, kletsen, serieuze zaken en knopen leggen
Vervolgens werd er lustig gekletst en kwamen de sterke verhalen ter tafel. Daarbij had menigeen foto's en informatie meegebracht van zijn/haar boot ter ondersteuning. In deze relaxte sfeer startte dan de eerste 'officiële', korte ledenvergadering met een financieel verslag 2012, aanstelling kascommissie, algemeen verslag 2012 en voornemens en oproepen voor 2013. Na beantwoorden van alle vragen in de rondvraag en een goedkeurend applaus voor de inzet van deze en gene, werd e.e.a. voortgezet onder het genot van drankjes en borrelhapjes. Tijdens de borrel werd er door Wim Gijben aan tafel knopeninstructie gegeven, waarbij menigeen voor het eerst in aanraking kwam met een platte knoop, een paalsteek of een luie knoop...
Zo rond 17.00 uur startte de Quiz, met vragen over de ZKC, leden en het varen. Telkens kon men kiezen uit antwoord A of B en zich hierbij begeven naar links voor A of rechts voor B. Winnaar werd deze keer clublid Maarten Lampe, hij ontving 'De Gouden Stootwil 2013'!
Hierna volgde afsluiting en ging men rond 18.00 uur huiswaarts. We hebben elkaar tijdens deze middag leren kennen, afspraken gemaakt voor gezamenlijke plannen en tips/ervaringen uitgewisseld, maar vooral ook veel plezier gemaakt; het was een succes!

Hartelijk dank voor uw complimenten en enthousiasme!
het ZKC-bestuur


- - -
Men schuift aan voor de koffie
Kennismakingsronde clubleden met wie-waar-wat vragen, plus uitreiking diverse trofeeën...
Ledenvergadering, geopend door voorzitter Rob van Asten;
financieel verslag door penningmeester Frans Smeink;
verslag 2012 en voornemens 2013 door secretaris Marlène Sips


Knopencursus aan de tafel, door Wim Gijben
De Quiz. "Kiest u voor antwoord A, gaat u links staan; voor antwoord B gaat u rechts staan..."
Maarten Lampe ontvangt als quizwinnaar 'De Gouden Stootwil 2013'Wessel de Koning en Henk ten Hoor ontvangen de 2e/3e prijs: Zweeds knäckerbröd met jamTerug naar 'Nieuws'