In het weekend van 11 september waren de Naardense vaardagen. Ik was daar voor het eerst aanwezig met mijn Petterson.

In de binnenhaven van Naarden lagen totaal 31 klassieke boten, voornamelijk hele mooie oude zeilboten maar ook zo’n 5 van die kleine sleepbootjes  waar net 2 man in konden plaatsnemen.
Deze pruttelpotten veroorzaken wel een hoop stank, maar zijn wel leuk om ze te zien.

Zaterdagavond hadden we een gondelvaart maar deze werd na 1 uur afgeblazen vanwege de slagregens en de storm die daarbij opstak. Zondagmiddag was er admiraalzeilen met de zeilboten. Dit was een erg leuk gezicht met een namaak admiraal op een schip en een kanonnier die bij elk schip een schot in de lucht loste. Ik mocht met mijn motorboot ook meedoen, maar dan wel als laatste in de rij. Helaas kon ik als groet aan de admiraal niet mijn fok naar beneden halen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Maandagmorgen ging de hele stoet weer terug naar huis. Om van Naarden naar Muiden te varen moeten er 7 bruggen en een sluis speciaal voor ons geopend worden. Jullie begrijpen wel dat de bruggen wel erg lang open bleven staan om 31 boten er door te laten.  Tot overmaat van ramp brak na de eerste brug in Naarden mijn stuurkabel, zodat ik stuurloos was geworden. Gelukkig was er een antieke sleepboot in de groep, die mij op sleeptouw heeft genomen. Tijdens de tocht door de Naardertrekvaart heb ik de kabel kunnen repareren.

Tot zover het verslag van dit weekend!

Vriendelijke groet,
Frans Smeink
'Lady', Pettersson

Terug naar 'Nieuws'