De clubmeeting in bij 'de Sloepenmakelaar' Weesp, 29 augustus 2009, is in alle opzichten geslaagd! Een leuk en goed begin met betrekking tot de opbouw en realisatie van de behoudsvereniging Zweedse Klassieker Club.

Boten van heinde en verre
Rond 09.30 uur arriveerde de eerste boot van familie Van der Linden. Hulde, zij hebben 7 uur gevaren. Dan ben je echt enthousiast, ja, fanatiek liefhebber! Overigens kwam de familie Oeberius Kapteijn ook van ver (Haarlem) en moesten zij ook nog eens wegens een stremming helemaal omvaren. Echte doorzetters! Ook Keeke de Jong, die helemaal alleen, in drie maanden tijd haar boot heeft opgeknapt, heeft met heel veel plezier haar mooie boot, trots als een pauw, aan iedereen laten zien. Haar boot mag er zijn, een prestatie van formaat. Temeer als je beseft dat ze nooit een technisch beroep heeft uitgeoefend. Twee boten van de gebroeders Piet en Roel de Jong – boten-restaurateurs uit Friesland – zijn op de trailer naar Weesp gekomen. De boten verkeerden in nieuwstaat. Mooi en zeer bewonderenswaardig!


Ondanks het slechte weer waren 6 boten van de partij. 28 Personen hebben de meeting bijgewoond. Dat aantal overtrof de verwachtingen! Peter en Renze van 'De Sloepenmakelaar' hebben ons heel gastvrij onthaald en desgewenst deze en gene, pro deo, technische adviezen verstrekt.
 Waarvoor hartelijk dank, dat wist iedereen hogelijk te waarderen.


Goede sfeer, goede basis
Deze dag hebben wij heel spontaan kennis met elkaar gemaakt. De sfeer was goed, we hebben een fundament voor de toekomst gelegd. Verder vonden in het centrum van Weesp de sluis- en bruggenfestiviteiten plaats met een grote braderie, waar menigeen ook nog even rond heeft gekeken. Kortom: volgens mij is iedereen tevreden huiswaarts gekeerd. Ik verheug mij op de volgende meeting, elders in het land.

Vriendelijke groet,
namens de Zweedse Klassieker Club
Rob van Asten


Terug naar 'Nieuws'